Русия опрости процедурата за придобиване на гражданство от жители на Запорожка и Херсонска област

Украйна осъди остро даването на руски паспорти на хора от Запорожка и Херсонска област. Киев определи това, като крещящо нарушение на териториалната й цялост и на международното право. Малко по-рано, руският президент Владимир Путин подписа указ, с който да се опрости процедурата за придобиване на руско гражданство от жители на двете области.

Днес той посети в болница военни, ранени в Украйна, а след това назначи за министър на извънредните ситуации Александър Куренков.

"Броят на проблемите, пред които сме изправени, не намалява. Дори не говоря за наводненията, индустриалните аварии или пожарите. Имам предвид ситуацията, която имаме в контекста на специалната военна операция в Украйна. Имаме огромен брой задачи за министерството на извънредните ситуации. Знам, че имате огромен потенциал да разчиствате мини. Но има и други области, в които сте работили, включително хуманитарни мисии", заяви руският президент Владимир Путин. 

ВСИЧКО ЗА ВОЙНАТА В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.