Може ли да ескалира словесната агресия

Семейството от София се оплаква, че е подложено на системен психически тормоз от мъж, който живее на съседен етаж. Потърпевшите получавали чести заплахи за палежи и убийства. Наскоро семейството осъмнало с разбита кола, а случайни минувачи били замеряни с различни предмети и ставали жертви на вербална агресия. Хората от квартал „Орландовци” сезирали прокуратурата и настояват за спешни мерки срещу своеволията на агресивния комшия.

Семейство Стоянови от София се оплаква, че е подложено на системен психически тормоз от мъж, който живее на съседен етаж. Потърпевшите получавали чести заплахи за палежи и убийства. Наскоро семейството осъмнало с разбита кола, а случайни минувачи били замеряни с различни предмети и ставали жертви на вербална агресия. Хората от квартал „Орландовци” сезирали прокуратурата и настояват за спешни мерки срещу своеволията на агресивния комшия.

Колата им била замерена с тротоарна плочка, а щети по тяхно движимо и недвижимо имущество имало от седмица. Съседът непрестанно викал. Отново с тротоарна плочка изпочупил стъклата на таксито, което карал, както и на прозорците в апартамента си. Агресивният съсед замерял дори деца с празни кенчета и стъкла.

Потърпевши били всички живеещи в региона хора. Те са сезирали прокуратурата за действията му. Преди време мъжът е бил настанен в специализирано заведение, но след края на лечението му отново се прибрал в дома си. Няколко пъти е задържан за 24 часа, но след това продължавал да буйства, разказват съседи.

Целия репортаж гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.