Сред загиналите са и петима пожарникари

Броят на загиналите от пожар и експлозия в контейнерно депо в Бангладеш достигна 34 в неделя и се очаква да нарасне допълнително, каза Елиас Чоудхури, главен лекар на региона Читагонг в южен Бангладеш, пред АФП, докато пожарникарите продължават да се борят с огъня. Ранените са над 450 души. Сред загиналите са и петима пожарникари.

Най-малко 15 загинали и над 100 ранени при пожар в склад в Бангладеш (СНИМКИ+ВИДЕО)

Служители на полицията съобщиха пред репортери, че пожарът е възникнал около девет часа в събота вечерта, а около полунощ е избухнала мощна експлозия в склада. След нея огънят бързо се разпространил. Експлозията е била толкова силна, че прозорците на близките къщи са били изпочупени. Складът, където се съхранявали контейнерите и в които са работили около 600 души, се намира на 40 км от град Читагонг, административния център на едноименния регион. 

В склада е имало дрехи на стойност милиони долари, които трябвало да бъдат изнесени за западни търговци на дребно, казаха служители на окръг Читагонг. Според властите пожарът до голяма степен бе овладян в неделя сутринта.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.