В четвъртък българските власти официално ще му повдигнат обвинение

Виктор Спига, обвинен за убийството на Алена Щерк, беше екстрадиран в България. В четвъртък българските власти официално ще му повдигнат обвинение. Спига беше докаран от Италия,  където пристигнал в деня на престъплението.

3 седмици след убийството на Щерк, близките й все още са в шок и не могат да повярват, че нея вече я няма. За ревността на бившия й приятел, физическия и психически тормоз разбрали от приятелите й. Алена не искала да тревожи майка си – Силвия.

„Мъка, мъка, страшна мъка е. Тя толкова обичаше танците и с танци ще я изпратим в последния й път”, споделя жената.

Алена Щерк три пъти се е оплаквала в полицията за конфликти с бившия си

Виктор Спига доброволно се съгласил да бъде върнат у нас, където да бъде съден за убийство по особено жесток начин. Властите в Анкона обаче са се съгласили Спига да бъде екстрадиран у нас при едно условие.

„Че ако евентуално му бъде наложено наказанието в България, той ще бъде върнат за изтърпяване на това наказание в Италия”, обясни говорителят на Прокуратурата Десислава Петрова.

СГП с подробности за убийството на Алена Щерк (ВИДЕО)

8 удара по главата с тъп предмет са причинили смъртта на 47-годишната жена, сочат данните от съдебно-медицинската експертиза. Оръжието още не е открито, но близо до мястото, където е захвърлено тялото, криминалистите попаднали на бутилката белина, с която Спига се е опитвал да изчисти следите от кръв по колата и гаража.

„Неговото съгласие за предаване не представлява самопризнание по смисъла на нашия наказателен процес. Те само съкращават процедурата и не обуславят сами по себе си решението на италианските власти”, каза Петрова.

Приятели на обявената за издирване IT специалистка откриха тяло на жена (ВИДЕО+СНИМКИ)

За това престъпление законът предвижда от 15 до 20 години затвор, до живот или до живот без право на замяна. В събота Софийският градски съд ще реши дали да задържи Спига за постоянно в ареста.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.