Предложението ще бъде гласувано на предстоящото заседание на общинския съвет

Бургас е на път да стане първият град у нас, в който детските градини ще работят без прекъсване и през лятото. Предложението е на кмета на морския град и ще бъде гласувано на предстоящото заседание на общинския съвет. Новата образователна програма - „Заедно за образованието“  има за цел да осигури освен постоянна, безплатна грижа за най-малките в сезона на отпуските, но и да даде възможност за практическо обучение на млади педагози и стаж за студенти. Към момента интерес към програмата са проявили 76 студенти или завършили млади педагози от двата университета в Бургас.   

„Влязохме в детската градина с колежките  и всички ни приеха много радушно. Прилагаме това, което научаваме в самия университет, и виждаме дневния режим на децата, занимаваме се и с документацията, и с родителите, и нещата наистина реално са много по-приятни от това, което учим”, споделя Мария Узунова, която е студентка.

Веселина Таралова е началник отдел „Образование” в община Бургас. Тя обяви, че от програмата ще се възползват всички деца, но най-вече тези от тях, които през настоящата учебна година са били в четвърта възрастова група.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.