Те са се придвижвали само през нощта и са носели със себе си единствено това, с което са можели да преминат

Наемници от Франция, Полша, Германия и САЩ са избягали от Северодонецк, като са захвърлили оръжията си. Това заяви помощник-министърът на вътрешните работи на т.нар. Луганска народна република (ЛНР) Виталий Кисельов.

Те са се придвижвали само през нощта и са носели със себе си единствено това, с което са можели да преминат и са изоставили основното си въоръжение, каза Кисельон. Придвижвали са се през нощта на групи от по двама-трима души. Информацията е от един от военнопленниците, който лично им показвал пътя, допълни той.

По думите на Кисельов, всички наемници са отишли в Лисичанск.

ДНР: Няма основания за помилване на чуждестранни наемници, осъдени на смърт

Той заяви, че промишлената зона на Северодонецк не е напълно защитена, а в града все още има бойци от батальона „Луганск-1“ и сили на териториалната отбрана на Украйна. Общата им численост е над 1 000 човека.

По-рано руското командване съобщи, че в химическия завод „Азот“ в Северодонецк украинските бойци от батальона „Айдар“ са задържали цивилни жители като заложници. След превземането на завода е започнало прочистването му и евакуацията на цивилните, а около 70 души са арестувани като военнопленници. 

ВСИЧКО ЗА ВОЙНАТА В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БГНЕС