Темата коментираха няколко български политици

България гони 70 руски дипломати. Новината обяви премиерът в оставка Кирил Петков. Няколко политически лидери коментираха темата.

Затварят руските консулства в София, Варна и Русе

„Научих от медиите, но приветстваме тази мярка, защото очевидно г-жа Митрофанова доста сериозно се меси в българската политика”, каза депутатът от „Демократична България” Владислав Панев.

Според вицепремиера в оставка Корнелия Нинова решението е безпрецедентно и БСП категорично не е съгласна с него. "Решението да бъдат изгонени 70 руски дипломати е безпрецедентен акт в българската дипломация, който ще има дългосрочни последици. То не е вземано от Министерски съвет, нито на коалиционен съвет. БСП категорично не е съгласна с това решение, който и където и да го е взел", написа в личния си профил във Facebook лидерът на Столетницата. 

Нинова: Решението за изгонване на руски дипломати не е взимано в МС или на коалиционен съвет

Пак във Facebook темата коментира и лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов. Той написа: "Току що Кирил Петков изгони 70 руски дипломати. Този, ако остане да управлява още малко, като нищо ще обяви война на Русия".

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.