Позицията е по повод публикация на руското посолство у нас

„Призиви към граждани на държава членка на Европейския съюз за подкрепа на военнослужещи, участващи в незаконната руска агресия, както и за нарушаване на европейските санкции, наложени на Руската федерация в отговор на непровокираното и неоправдано нахлуване в Украйна, са абсолютно недопустими”. Това заявяват от българското външно министерство в коментар на публикация във Facebook страницата на руското посолство у нас. В поста се призовава за дарения за войниците, изпратени от Москва в Украйна.

„Обръщаме внимание, че преводи към посочените банкови институции не могат да бъдат осъществявани, тъй като те са обект на ограничителните мерки на ЕС”, напомнят още от МвнР.

От институццията подчертават, че България „категорично осъжда руската агресия срещу Украйна, която представлява грубо нарушение на международното право от страна на Руската федерация и посегателство срещу териториалната цялост на суверенна Украйна”.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.