Това заяви вицепрезидентът по време на посещение в Павликени

„Това е безпрецедентно решение, защото е взето от правителство, което вече е загубило доверието на българския парламент, получило е вот на недоверие и е в оставка". Така вицепрезидентът Илияна Йотова коментира темата с изгонените от страната ни руски дипломати.

Радев: Дано Петков е обмислил мащабите и последствията от изгонването на руските дипломати

Йотова изрази мнение, че действията на властта вероятно са с основание и по информация на службите ни за сигурност. „Според мен обаче беше редно това решение да бъде взето с отговорността на следващия кабинет”, заяви вицепрезидентът.

"Ние виждаме, че и законите, и Конституцията се нарушават с лека ръка, но все пак нека да не забравяме, че имаше и други правителства, които в последните дни от своя живот сменяха бордове, назначаваха и уволняваха. Но за първи път, поне в моята политическа биография, виждам да се вземат такива решения, които имат външнополитически характер и уреждат двустранни отношения", каза още Йотова.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.