"Президентът със сигурност чете доклада на службите, за БСП като партия не мога да отговоря", каза още той

Заседание на Министерския съвет. Министърът на спорта Радостин Василев потвърди, че темата за изгонването на руски дипломати от страната ни е била част от днешното заседание на Министерския съвет. Василев не пожела обаче да влезе в конкретика. Според него решението за експулсиране на руските дипломатически служители не е взето еднолично.

"За да се вземе такова решение, първо трябва да има доклади от службите, с които аз не съм запознат. Това е решение, което е било в процедура, не е еднолично или едностранно. По-скоро трябва да попитате премиера, защото при него докладват всички ръководители на служби в България", подчерта той.

Радостин Василев: Хората трябва да определят дали някой има политическо бъдеще

"Президентът със сигурност чете доклада на службите, за БСП като партия не мога да отговоря", отговори Радостин Василев на репортерски въпроси и допълни: „Нормално е - БСП има трайна, дългосрочна позиция. Тя е свързана и с възгледите на нейния електорат. Нормално е да има най-сериозна съпротива”.

В началото на заседанието на министрите премиерът в оставка реши да насочи фокуса в съвсем друга посока. Единственият коментар от него днес е свързан с това, че  вицепремиерът Асен Василев ще бъде ангажиран с преговори и подписване на финансовото споразумение по Плана за възстановяване, аа да може страната ни да поиска първите средства от 13 млрд лева, които се очакват, както в помощ на икономиката ни, така и за предвидените реформи.

„Вицепремиерът и министър на финансите ще бъде упълномощен да води преговори и да подпише финансовото споразумение за изпълнение на механизма за Плана за възстановяване и устойчивост между ЕК и правителството. Това дава реален старт България да поиска първите траншове от 13-те милиарда от Плана за възстановяване и развитие. Ще определим органите и структурите, отговорни  за изпълнението на националния план за възстановяване и развитие. Ето  защо е толкова важно да имаме работещо правителство и парламент - тези 13 млрд. са само част от залога пред България да има политическа стабилност”, обясни премиерът в оставка.

ВСИЧКО ЗА КРИЗАТА В УПРАВЛЕНИЕТО ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.