Според него начинът на вземане на решение за експулсиране на руски дипломати и грешен и некомпетентен

"Не виждам данни за държавна измяна или предателство на Петков. Безспорно той обслужва чужди интереси. България изглежда по жалък начин, а не като държава, взела сериозно решение. Изглеждаме като детска градина, в която се карат и се надвикват". Това заяви юристът и специалист по конституционно право д-р Борислав Цеков в ефира на "Твоят ден".

Според него начинът на вземане на решение за експулсиране на руски дипломати и грешен и некомпетентен. "Правителството подходи дилетантски и предостави възможност на Русия да постави ултиматум. Ако има ревизия на решението, ще бъде продиктувано от ултиматума. Едно правителство в оставка трябва да се въздържа от решения с дългосрочни последствия за държавата. Изгонването на дипломати е политически акт, не е нужно задължително да има юридически мотиви. Информацията е противоречива, може би доклад реално няма", подчерта той. 

Борислав Цеков: Съдът в Хага не може фактически да спре войната, но може да разобличи военни престъпления

По думите му такъв доклад трябва да бъде на разположение на председателя на НС и на президента. "Бориславова не може по такива драстични въпроси да взема отношение. Тя е чиновник, изглежда Петков иска да си измие ръцете. Борисов пък се опитва да лавира, търсейки хем критичен тон, хем да е от страната на евроатлантическата политика", смята Цеков. 

Целия разговор гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.