До сега задържаха двама за проникване в зърнобаза

Полицията провежда спецакция в областите Плевен, Русе и Шумен. По сигнал за извършено престъпление в Шумен е спрян лек автомобил с неистински регистрационни табели. Задържани са двама мъже – на 57 и на 26 години с криминалистически регистрации, за които има данни, че се занимават с домови кражби, кражби и касоразбивания.

По първоначална информация от разследването преди ареста на територията на Шуменска област мъжете са проникнали в зърнобаза във варненското село Крумово. Там и към момента текат огледи.

Работата по образуваните досъдебни производства продължава. В хода им ще се изяснява съпричастността на задържаните и към други престъпления, извършени на територията и на областите Плевен, Габрово и Стара Загора.

От МВР съобщиха, че операцията е разпореден от главния секретар на МВР и се провежда под ръководството на ГД „Национална полиция“ и с участието на служители на областните дирекции на полицията в трите области.

Според първоначалната информация от разследването преди ареста на територията на Шуменска област мъжете са проникнали в зърнобаза във варненското село Крумово. Там и към момента текат огледи.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.