Според Румен Петков може да бъде отложено влизането в действие на двете ноти

Минути преди да изтече руският ултиматум към България да отмени решението си за изгонването на 70 дипломати, пред посолството на Москва се събраха привърженици на Русия. 

"Това не е нито в интерес на България, нито в интерес на Русия", заяви един от демонстрантите.  

Не всички обаче приеха позицията на България. "България се връща 500 века назад, когато цялата ваша прочута Европа се развиваше - България беше под турско робство. Кой освободи България от турците? Разбира се, Русия", категорична беше руска гражданка, живееща в България.

СНИМКИ ОТ ПРОТЕСТА ВИЖТЕ ТУК

Напрежението леко се покачи, когато само няколко души влязоха в посолството. Сред тях беше бившият вътрешен министър в кабинета „Станишев” и лидер на АБВ Румен Петков. "Това е резултат на една серия безумни действия от наша страна – от обявата на Русия за бензиностанция с ракети през една серия гонения абсолютно неоснователни до нотата, в която има беззаконие", посочи той. 

Демонстрантите посрещнаха с ръкопляскания колата на Митрофанова, когато посланичката тръгна към Външното ни министерство. След срещата с министъра на външните работи в оставка Теодора Генчовска руския посланик напусна министерството без коментар.

Официално: Митрофанова предлага закриване на руското посолство у нас

 

 

ВСИЧКО ЗА ДИПЛОМАТИЧЕСКОТО НАПРЕЖЕНИЕ ПО ОСТА БЪЛГАРИЯ-РУСИЯ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.