Той не очаква да се стигне до скъсване на дипломатическите отношения с Русия

"Не очаквам да се стигне до скъсване на дипломатическите отношения с Русия, може да има намаляване на дипломатите в двете посолства. Митрофанова трябваше да бъде изгонена отдавна, тя прекрачи границата на своите правомощия, на обикновеното приличие. Не може един посланик да нарича министър-председател "чиновник". Това заяви депутатът от "Демократична България" Стефан Тафров.

По думите му българите в Русия са били застрашени щом България е била определена за неприятелска страна. "Не мога да изключа руска намеса в българската политическа криза. Съветвам хората да прочете "Строителите на съвременна България" от Симеон Радев. Няма нищо ново в раздаването на пари за руска пропаганда. Преди са се наричали рубладжии", посочи тя.

Според него Русия има отношение към българската политика и Митрофанова го е признала. "Българите не искат избори, трябва да се състави правителство, Василев би бил много добър премиер", смята Тафров.

Относно казуса "РС Македония" Тафров подчерта, че те трябва да започнат преговори, но носталгично настроените към Югославия пречат това да се случи.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.