Според Огнян Дъскарев няма нищо чудно 70 души да са руски шпиони

"Ще бъдат експулсирани български дипломати от Русия, ще бъде закрито поне едно наше консулство. Русия винаги смята, че е застрашена и е в "Студена война". Това поведение на Русия няма да се промени". Това каза в „Твоят ден” по NOVA NEWS Елена Поптодорова, вицепрезидент на Атлантическия клуб и бивш посланик на България в САЩ.

Според нея имената на обвинените в шпионство за Русия трябва да бъдат съобщени, но всички се пазят от това. "Радев дължи КСНС заради подписването на стратегическия документ на срещата на НАТО в Мадрид. Той се равнява на основополагащия документ на Алианса, формират се заплахите и рисковете", каза тя.  

От своя страна журналистът Огнян Дъскарев интересно е как ще отговори Русия и дали няма да бъде закрито посолството. "Ултиматумът на Митрофанова е нещо нечувано. Затварянето няма да има много голямо отражение, защото и без това отношенията са лоши. Все пак обаче има много българи там и руснаци тук. Няма нищо чудно 70 души да са руски шпиони", посочи той. И допълни, че трябва да бъдат съобщени имената на българите, за които се твърди, че са пропагандирали за Русия. 

"Не съм сигурен дали Китай не е такава голяма заплаха като Русия, поне за Америка", обяви Дъскарев.

Целия разговор гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.