По думите й БСП никога не е поставяла условия за конкретни министерства, за разлика от ИТН

Изгонването на 70 руски дипломати от България може да рефлектира върху доставките на ядрено гориво за АЕЦ "Козлодуй". Това заяви в ефира на "Твоят ден" по NOVA NEWS депутатът от БСП Ирена Анастасова.

Тя коментира и актуалните политически събития у нас. "Имената нямат значение, има значение какво се върши. За нас обаче беше недопустимо Кирил Петков да е премиер, защото изгонването на руските дипломати ще има сериозни последствия", заяви Анастасова.

Според нея БСП успява да отстои важните си приоритети, включително повишението на доходите.

"Имаме консенсус за борба с корупцията. Коалицията се случи основно заради промяна на модела на управление, който ни докара докъдето сме. Петков свърши добра работа като министър на икономиката", смята тя.

Борисов: Най-мащабното купуване на гласове в историята се провежда в парламента

По думите й БСП никога не е поставяла условия за конкретни министерства. "При предишните преговори ИТН имаха позиции, на които много държаха. Част от тях исканията им бяха удовлетворени", разкри Анастасова. И допълни, че твърденията на Борисов за купуване на депутати може би се обуславя от неговите виждания, но тя не смята, че това се случва. "Може би го правят превантивно от страх", предположи депутатът.

Целия разговор гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook