„Очевидно в българското общество няма да стане промяна със съзнание, дисциплина и желание отвътре", посочи Яна Алексиева

Необходими са законови промени, стряскащо големи глоби и наказания, които да се отнасят за всички участници в движението. Това заяви в студиото на „Здравей, България” Яна Алексиева, майка на загиналата на пътя 17-годишна Александра, за която въпреки студа през януари, хиляди се редиха да дарят кръв.

„Очевидно в българското общество няма да стане промяна със съзнание, дисциплина и желание отвътре. Значи това трябва да стане с правила, които всички да спазват безусловно”, коментира още Яна Алексиева.

По думите й промяната трябва да започне със закон, който да е така формулиран, че да няма вратички, през които да се измъкват нарушителите. „Глобите и наказанията трябва да са стряскащо големи. Човек, когато застане на пътя, независимо какъв участник в движението е, да съзнава ясно какво го очаква, ако наруши някое от тези правила. И при нарушение санкциите да се отнасят за абсолютно всички – равноправно”, смята майката на загиналото момиче.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.