Вижте от какво се лишават французите

Във Франция  вече се търсят начини как да се пести енергия, така че да се плащат по-малко сметки. Френското правителство изготви пакет от мерки и санкции. 

Управители и собственици на климатизирани магазини, които си позволяват да оставят вратите на помещението отворени при включен климатик, могат да бъдат с наказани с до 750 евро. 

Забранява се и използването на светещи улични рекламни пана и табели между 1 след полунощ и 6 сутринта. Изключение правят светещите рекламни табели, които се намират на гарите и летищата. Според енергийното министерство това увеличава консумацията на ток с 20%. 

Към препоръките за пестене на ток влиза и изключване на безжичния интернет, на всички всички осветителни тела и електроуреди и устройства, когато те не се използват . 

Целият пакет от мерки цели да намали общата консумация на електроенергия в страната прогресивно с 10% за период от 2 години. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.