Според него ПП има много силен екип с прагматичен подход за решаване на проблемите

Трябват ни повече народни представители, голямата дилемата е дали заедно с ДБ ще получим повече депутати или поотделно. Днес излиза едно от нашите социологични проучвания и ще дадем отговор. Не искаме да правим компромиси, какъвто беше ИТН. Това каза в ефира на “Твоят ден” съпредседателят на ВОЛТ Настимир Ананиев.

Според него ПП има много силен екип с конкретни теми, необременени, с прагматичен подход за решаване на проблемите. "Утре изтича срокът за регистрация в ЦИК, след това има още десетина дни, в които да се добавят субекти в коалициите. Търсихме мнозинство за реформи, ИТН беше спяща клетка, която беше активирана в един момент, за да напусне коалицията. Вероятно, ако им бяха дадени 4 млрд., щяха да останат", посочи той.

Ананиев: Едва 21% от пътните фирми са изпълнили договорите си

По думите му не е имало пречка КПКОНПИ да се раздели на две, за да се гарантира справедливост на хората. "В момента не виждаме прокуратурата да работи ефективно. Където пипнеш в държавата изниква корупция и задкулисие. Коалицията ни беше саботирана отвътре - от ИТН и отвън - от опозицията. Разочарован съм от "Възраждане", уж протестираха срещу ДПС и ГЕРБ, а в парламента ги подкрепиха", заяви Ананиев. 

За него "Газпром" не изпълнява договора си, така че не може да се разчита на тях. 

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.