Евакуирани са жителите на две серал в района

Взривът в склад за боеприпаси на полуостров Крим във вторник е предизвикан от саботаж, съобщи руското министерство на отбраната, цитирано от ТАСС. "Сутринта на 16 август вследствие на саботаж са били нанесени щети по военен склад в района на град Джанкой", пише в изявлението.

Руското министерство уточнява, че експлозията е засегнала и редица цивилни обекти, сред които електропроводи, електроцентрала, железопътна линия и жилищни сгради. Няма сериозно пострадали хора, се отбелязва в текста.

Ръководителят на руската република Крим Сергей Аксьонов посочи, че са били евакуирани над 3000 жители на селата Майское и Азовское.

По-рано през деня руското министерство на отбраната съобщи за пожар и взрив във временен склад за боеприпаси близо до Майское, окръг Джанкой в северната част на анексирания от Русия украински полуостров.

Двама души са пострадали, като "министърът на здравеопазването" на "руската република" Крим Константин Скорупски уточни, че единият от тях е бил опериран и се намира в средно тежко състояние с рана от шрапнел в крака, а другият е получил медицинска помощ и е бил изпратен у дома.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БТА