По данни на местните няма достъп до 20 къщи

Тежка е ситуацията и в още едно от селата по поречието на река Стряма - в Слатина. По данни на местните няма достъп до 20 къщи. Хората се оплакаха, че в продължение на три дни никой не им е помогнал с разчистването.

Христина Минчева обясни, че помощ в селото е дошла едва на третия ден след наводнението. „Има военна помощ и доброволци от София. Преди това абсолютно никаква техника, никакви власти, нищо”, посочи тя.

Екип на NOVA в наводненото село Богдан (ВИДЕО+СНИМКИ)

Жената допълни, че са подавани многократно сигнали до 112, „Гражданска защита” и до общината заради баба ѝ, която живее в Слатина. „Никой не е дошъл да ѝ помогне. Едвам е успяла да се качи на втория етаж на къщата ни. Плувайки стигнахме до нея и я изкарахме”, разказа тя.

Днес сутринта е дошла организирана бригада доброволци от София, на мястото са пристигнали и военни. „Нямаше никаква техника, никаква гласност, че изобщо нещо се случва в селото. Нито организация от страна на местните власти”, подчерта Минчева.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.