Картината от населеното място е апокалиптична

За първи път телевизионен екип успя да влезе в откъснатото от света село Богдан след наводнението. Картината от населеното място е апокалиптична. Голяма част от него е абсолютно непроходима. Към този момент няма информация за бедстващи хора. 

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Водата е нанесла тотален погром в селото. Потопът е разрушил пътища и мостове. Отнесени са цели къщи. Десетки са домакинствата, които имат нужда от хляб, лекарства и най-важното - багери и камиони, които да изчистят тоновете тиня.

Поредица от мощни водни стени са ударили селото по течението на селската река. Хората с ужас се връщат към този страховит момент. Няма къща покрай реката, която да не е засегната. Оцелелите постройки обаче са потънали в тиня.

В западната част на село Богдан все още има хора, които чакат храна, вода и лекарства. Някои с риск за живота пресичат улицата, която в момента все още е пълноводна река. Тежката техника, която работи в населеното място, е изключително малко. Призивите на хората са за осигуряване на камиони, багери и работна сила, които да окажат помощ.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.