„Живей активно” се провежда за 17-а година

Кампания насочва вниманието към здравословния и активен начин на живот. "Живей активно" се провежда за 17-а година и привлиза стотици ентусиасти. 

"Идеята да се борят с наднорменото тегло и да накарат деца и възрастни  да спортуват, се ражда през 2006 година". Това разказа в предаването „Социална мрежа”  Нели Ангелова, която е един от организаторите на спортното събитие.

„Темата със затлъстяването и наднорменото тегло е около нас всекидневно и за съжаление, както и при много други заболявания, възрастовата граница пада и обхваща и най-малките вече”, посочва тя.

Тази година участниците в инициативата ще тръгнат от пет различни места в София и ще стигнат до пилоните на НДК. Ще има и кучешки маратон. „Имаме един много очарователен танцов поход, от ъгъла на „Солунска” и бул. „Витоша”, начело на който ще бъде Алфредо Торес. Ще има и поход за семейства с малки деца”, разказа още Нели Ангелова.

Инициативата залага и на движението вечер, независимо дали е преди или след вечеря. Например 6000 крачки на ден забързват метаболизма.

Партньори на инициативата са Столична община и спортното министерство.  Инициативата ще се проведе на 18 септември.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.