Това обявиха от ОДМВР-Хасково пред журналисти

Двама души са задържани за пожарите в Хасково. Това обявиха от ОДМВР-Хасково пред журналисти. През изминалата нощ огнеборците гасиха едновременно няколко пожара. До залавянето на заподозените се стигнало след участието на почти всички униформени в града.

Първият пожар пламва около 19.30 вчера. Гори част от тютюнев склад. Димът се стеле над целия град. Пожарът плаши съседите, тъй като е близо до жилищни сгради и спортна зала. Докато пожарникарите все още гасят огромните пламъци идва сигнал за нов, само на няколко стотин метра. Отново в необитаема сграда. Час по-късно пламва и трета празна къща.

Подпалвачът е задържан на стотина метра от мястото. Заедно със свой приятел са обитавали две от трите сгради.

„Първият сигнал за пожар е подаден в 19.30 ч. Пламнал е горящ склад. Час по-късно е запалена изоставена къща. След това и още една. Усъмнихме се, че нещо се случва. Започнахме проверка заедно с колегите от пожарната. Извършихме заградителни мероприятия. Целият полицейски състав беше на пътя”, поясниха от полицията.

Единият задържан е на 33 години, криминално проявен. Бил е и в затвора. Направил е пълни самопризнания.   

По-късно от Прокуратурата заявиха, че водещата версия за пожара е умишлен палеж. Няма данни заподозреният да е бил невменяем, съзнавал е извършеното, заявяват от обвинението.

Няма доказателства за съпричастност на лицето, с което е живеел. Най-вероятно той ще бъде освободен. Няма данни и, че причината са бизнес интереси. Няма връзка между собствениците на трите опожарени сгради.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.