На въпрос дали би станал отново министър, проф. Минеков заяви: “Да не дава Господ!"

Трябва да има парламент. Ако няма такъв, нещата стават “изключително зле”. Такова притеснение изрази служебният културен министър проф. Велислав Минеков. 

На въпрос дали би станал отново министър, той заяви: “Да не дава Господ!”.

Минеков коментира отправените към него заплахи заради инспекцията на тютюневите складове в Пловдив. “Проблемите там са от 2009 г.”, поясни Минеков. “Когато се разбра, че тръгвам за Пловдив, изведнъж посред нощ багерът е прекъснал работа”, разказа още служебният министър. 

По думите му заплахата е дошла от собственици, които останали “изненадани” от неговото поведение. “Свикнали са, че всичко е тяхно. В заплахата, която е била публикувана, е изказано съжаление, че не съм бил гръмнат на място в Пловдив. Тя е публикувана на сайта на собственика на срутената сграда, който е почетен консул на Молдова. Ще искам обяснение от моя колега в Молдова за това каква е ролята на този човек в страната и каква - у нас”, каза още той. 

Министър Минеков отрече да е изисквал по-сериозни мерки за собствената си сигурност. “Това означава да искам охрана. Това е ненормален живот. Остава ми още малко като министър - да си свърша работа човешки и да си ходя”, каза проф. Минеков. 

Целия разговор гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.