Според психиатъра д-р Цветеслава Гълъбова политическите партии са некадърни

България може да бъде принудена да смени политическата си система, при невъзможност за управление на стабилен кабинет. Това коментира продуцентът и анализатор Виктор Димчев за "Твоят ден".

Според него ПП е новото ляво в България, а това е свързано с действията за президента. "Президентът има нужда от НС, за да легитимира своите кабинети, но той иска да управлява и това се вижда", смята той. 

Алгафари: Широко мнозинство с премиер с добър морал и 4-5 вицепремиери от различни формации

Според психиатъра д-р Цветеслава Гълъбова изборите са показали необходимото зло. "Има трикратно увеличение на отметналите "Не подкрепям никого". Изборният процес съществува да даде възможност да осъществят интересите на хората, а това вече не се случва. Затова хората стигнаха до апатия. Нежеланието да се гласува може да се интерпретира като желание да ни управляват служебни правителства. Процесите на разлом в БСП са дълбоки и са отдавна", посочи тя.

По думите ѝ политическите партии са некадърни, а затова не е виновен в парламента. "Партиите слагат едни и същи лица на сергията. Един човек не може да носи цялата отговорност, при положение, че знаем какви са правомощията на президента. Може би някой пренася собствените си желания. За какво му е на президента да управлява без парламент?", попита реторично д-р Гълъбова. И допълни, че не е вярно, че Радев е съсипал лявото.

Повече гледайте във видеото. 

ВСИЧКО ЗА ИЗБОРИТЕ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.