40 от блоковете не са ремонтирани от 50 години

Лоши условия в общежитие на „СУ. Св. Климент Охридски”. Такъв сигнал получи екипът на „Социална мрежа” от студент, който не желае да разкрива самоличността си.

„Получаваме постоянно сигнали, свързани с недобрите условия в студентските общежития. В момента в България има 152 общежития. От тях около 100 са в едно прилично състояние. Остават около над 40, които са в окаяно състояние”, обясни Даниел Парушев, който е председател на Националното представителство на студентските съвети (НПСС).

Освен че леглата са тип русенски, в блоковете има много течове, падаща мазилка, дори наводнения. На места има и дървеници, коментират още от НПСС.

„Последните средства бяха отпуснати през 2020 г., а предпоследните - през 2009 г. Реално общежитията се ремонтират на 10 години. През 2020 г. са ремонтирани над 30 блока”, допълни Парушев.

В писмен отговор от „Поделение социално-битово обслужване” на СУ „Св. Климент Охридски” уточняват, че на някои от общежитията не е правен пълен ремонт от самото построяване. От 2018 г. е започнат поетапен ремонт. Неремонтираните блокове са с приоритет.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.