Защо според нея не всички отидоха до урните

Според социолога и обществен психолог Милена Статева ниската избирателна активност не е изненада. Тя коментира, че хората вече отказват да водят битки и да се борят помежду си, а вместо това изграждат свои малки общности.

„Дали ще бъде едно добро семейство, което живее сравнително добре. Дали ще бъде по-голяма общност”, коментира психологът Милена Статева. 

При следващи избори, политиците е желателно да се обърнат повече към хората и да се вслушат в техните решения, посъветва  психоложката.

„Политиците и партиите не отговарят на потребностите. Не си общуват с хората. Не се отнасят с тях като с политически субекти, при това равнопоставени и дори малко по-високопоставени. Така сме учени през демокрацията, че избирателите делегират, тоест те не назначават, не повишават, не издигат, а делегират на политиците подпомагане на реализирането на техните потребности”, допълва Статева. 

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.