Фернанда се превърна в хит в социалните мрежи и цяла седмица беше издирвана от желаещи да я осиновят

Кучето, което проследи от първия ред влизането на депутатите в 48-ото Народно събрание, вече си има дом и име.

Фернанда се превърна в хит в социалните мрежи и цяла седмица беше издирвана от желаещи да я осиновят.

241-вият народен представител. Така наричат във Facebook кучето, успяло да стъпи на червения килим пред Парламента още преди депутатите. Четириногото открадна вниманието от политическите страсти, а присъствието му на жълтите павета бързо го  превърна в интернет звезда. 

Коментарите в първия работен ден на новите 240: от спектакъл, до цирк (ВИДЕО)

Дни наред местонахождението на бездомното куче се съобщаваше в социалните мрежи. То беше засечено пред дискотека в Студентски град, пред входа на УНСС и дори в автобус 280. Последно е видяно в понеделник вечерта в кв. "Малинова долина". Открива го Петър. Той казва, че кучето само избрало името си. 

“Извиках й различни имена и като казах “Фернанда”, тя се обърна и тръгна към мен. Ако не беше пожелала да влезе в дома ми сама, аз нямаше да я накарам насила”, обясни още новият стопанин на четириногото.

Куче е най-обичаният полицейски талисман в Бразилия (ВИДЕО)

Мъжът признава, че още щом вижда Фернанда на кадрите пред Народното събрание, разбира, че тя е специална. И все пак - дори да не беше същото куче, Петър твърди, че пак щеше да поиска да го осинови, като нарича срещата им “любов от пръв поглед”.

Сега на Фернанда й предстои посещение при ветеринар, който да провери здравословното й състояние. Скоро ще си има и кучешки паспорт. А марката с номер на ухото й ще бъде свалена. 

За следващите избори Петър се закани, че ще подаде кандидатурата на Фернанда за народен представител. 


Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.