Историята на талантливата жена разказа за пръв път Глория Николова

Това е история за мечтите. Колкото и невъзможни да ни се струват те – трябва да знаем, че се сбъдват. Тя е на 42. Самоук талант, но  с голямата мечта – да направи своя собствена изложба. Зрителите познават Фанка Борисова от ефира на NOVA. Тя живее в дом за хора с умствена изостаналост. Историята ѝ разказа за пръв път Глория Николова.

„ТЯ. ВЪПРЕКИ ВСИЧКО”: Изкупиха за часове картините на жена от социален дом

Днес Фанка не само, че вече има една изложба зад гърба си, но и продължава да твори. Тя вече има една изложба зад гърба си, но не можа да присъства на нея заради пандемията от COVID-19. Но осем месеца по-късно талантливата жена открива лично еспозицията със свои творби. 

"Усещането е невероятно. Не мога да повярвам, че отново дойдоха толкова много хора. Радвам се, че и мои приятели посетиха изложбата ми", сподели Фанка. 

Организатор  на ескпозицията е Бисерка Стаменова, която успява, макар и трудно, да си купи картина от първата ѝ изложба.

„То беше едно чакане от час и половина. И видях една безкрайно дълга опашка зад мен и имах невероятния късмет - като влязох да видя картина, която не е закупена и да застана пред нея”, заяви Бисерка Стаменова, организатор на изложбата.

Тогава решава, че изкуството ѝ трябва да се види от още хора. А Фанка ни сподели, че картините ѝ днес изглеждат по-различно. „Има повече цветове, защото имам доста повече приятели”.

 

 

А тя вече има и нова мечта. „Да е малко, но да си е мое. Къщичка, но да не живея сама”.

За сбъдването на тази мечта ѝ помага Валентина. Тя е медицински специалист в дневен център и организира и трета изложба на Фанка в Перник.

 „Аз я уча на това, на което уча моите деца, за да може един ден те да живеят самостоятелно. Така че сега сме в процес на обучение. А тя ме научи на любовта. Чистата душа”, споделя Валентина Методиева.

Изложбата в Перник предстои след месец, на 29 ноември.

Повече гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.