Общината нямала пари за рязане и транспорт

От Земеделското министерство да създадат организация за безплатно рязане и транспорт на дървата, събрани след наводнението в селата Богдан, Каравелово и Слатина. С този призив кметът на община Карлово Емил Кабаиванов се обърна към ведомството. Информацията е на БНР.

Кабаиванов е писал на служебния министър Явор Гечев да организира рязането на дървата, които водата донесе.

Според заповед на министъра и решение на Общинския съвет на община Карлово на всяко засегнато от наводнението домакинство трябва да бъдат предоставени безвъзмездно по 5 куб. метра дърва за огрев.

В наводнените карловски села започва нов оглед на щетите

При наводнението на 2 септември водата бе пренесла отсечени дървета, клони и всичко, което е открила по пътя си в дворовете, къщите, в спалните на хората. В първите дни на разчистването тези дървета бяха описани от представители на горското стопанство.

Дървата бяха събрани при разчистването на засегнатите населени места и складирани в специално определени за целта временни депа в селата Богдан, Каравелово и Слатина.

Наводнените карловски села - без вода и дърва за огрев

От кметството увериха, че ще раздадат дървета на нуждаещите се, но общината няма капацитет да осигури нарязването и транспортирането им до къщите, пише Кабаиванов. 

Припомняме, че след като медиите показаха как хората плащат за транспортирането и нарязването на обещаните безплатни дърва, министърът на земеделието Явор Гечев заяви, че ще окаже необходимата помощ, за да могат жителите на засегнатите села да получат безвъзмездно обещаните количества преди очакваното застудяване.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.