При преследване автомобилът катастрофира

Нова гонка с мигранти вдигна МВР на крак. Шофьор е преследван от магистрала „Тракия” до софийското село Мировяне. Каналджията бил с луксозен автомобил, в който е събрал мигранти. Нанесъл е и сериозни материални щети. Според информацията той дори е опитал да прегази пътен полицай, след което избягал.

Пред NOVA кметът на Мировяне обясни, че около 16 ч. са получени множество сигнали от уплашени хора, че джип е преминал с бясна скорост през центъра на селото и е самокатастрофирал.

Въпреки катастрофата, шофьорът тръгва отново към изхода на Мировяне. По неизяснени причини към момента той оставя джипа, заедно с мигрантите, до гробищния парк. Мъжът побягва и все още се издирва.

По информация на NOVA джипът се е движил по магистрала „Тракия”, където е направен опит от патрул на „Пътна полиция” шофьорът да бъде спрян за проверка. Той обаче не се подчинил на сигнала и дори направил опит да блъсне един от полицаите. След това започнала и гонка.

По информация на МВР в джипа са открити деветима мигранти без документи. Те съобщили, че са от Сирия.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.