Вижте откога влизат в сила новите билети за време

От 1 януари контрольорите в градския транспорт вече ще бъдат оборудвани с камери, които ще записват през цялото време процеса на работното им място. Влизат в сила и новите временни билети за 30 минути и за 1 час.

“Част от екипите по контрол за редовността на пътниците от началото на следващата година ще разполагат с камери, които ще работят по време на техните проверки. С това разчитаме да внесем едно по-голямо спокойствие и проверките да минават цивилизовано и културно”. Това заяви в ефира на „Здравей, България” Димитър Дилчев, изпълнителен директор на Центъра за градска мобилност.

По думите му, когато контрольорът се качи в превозното средство, камерата ще е включена и ще започне да записва. „Камерите са с вградени карти и на мониторите в пунктовете за управление и в ЦГМ може да се види как протича проверка. Ако евентуално след това има възражения и проблеми – те ще бъдат изпращани на съответните органи, за да се извърши проверка. Идеята е и работещите в градския транспорт, и пътниците да се чувстват спокойни по време на пътуванията”, подчерта Дилчев.

Повече гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.