Тя беше извикана на разговор след като стана ясно, че журналистът Христо Грозев е обявен за издирване от Руската федерация

Очаква се днес руският посланик у нас Елеонора Митрофанова да се яви във външното ни министерство. Тя беше извикана на разговор, след като стана ясно, че журналистът Христо Грозев е обявен за издирване от Руската федерация.

В първото си интервю Грозев предпочете да запази в тайна точното място, на което се намира. Пред NOVA той заяви, че се страхува за живота си. По думите му, е бил в Русия за последно през 2016 г., за да обучава студенти. Оттогава има забрана да влиза в страната и му е поставен черен печат. Журналистът определи реакцията на властите в България като закъсняла.

По думите му правителството е трябвало веднага да се свърже с него. Отговор дойде от президентството. Оттам заявяват, че са предприели мерки, за да гарантират сигурността му.  Междувременно Грозев обясни, че още в понеделник му е била предложена помощ, но от правителствата на Нидерландия, Австрия, Швеция и  Естония. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.