Подсъдим е бившият служител на ГДБОП Владимир Панайотов

Делото за смъртта на 7-годишната Моника, блъсната на пешеходна пътека в село Братаница през 2021 г., днес ще се разгледа във Върховния касационен съд. Подсъдим е бившият служител на ГДБОП Владимир Панайотов. Окръжният съд в Пазарджик го осъди на 4 години и 8 месеца затвор, но Апелативният съд в Пловдив измени присъдата и му наложи 3 години условно с четиригодишен изпитателен срок.

Кола на МВР блъсна и уби 8-годишно дете в Пазарджишко

Според съдебното решение Моника е пресичала пешеходната пътека с по-голямото си братче, когато Панайотов със скорост от поне 73 км/ч, при разрешени 50, и изпреварвайки, я блъска. Бившият служител на МВР е шофирал бързо заради възложена служебна задача, става ясно от последното съдебно решение. След като удря момиченцето, Панайотов веднага му се е притекъл на помощ, държал е детето и се е опитвал да му прави изкуствено дишане. Днес в София е организиран протест от близки и роднини на загиналото дете. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.