Кола е навлязла в насрещното и се е ударила в товарен автомобил

Четирима души загинаха, а трима други пострадаха при тежка верижна катастрофа на стария път Варна-Девня, преди разклона за квартал "Повеляново", научи NOVA.

СНИМКИ ОТ МЯСТОТО НА ИНЦИДЕНТА ВИЖТЕ ТУК

Инцидентът е станал малко преди 08.00 ч. Лека кола, която се движила в посока град Девня, навлязла в лентата за насрещно движение и се блъснала в товарен автомобил. След това излязла извън пътното платно. Шофьорът на товарния автомобил, в опит да избегне удара, се блъснал в друга насрещно движеща се кола. Именно в нея пътували и четирите жертви. 

В следствие на катастрофата на място загиват четирима души, а други трима, на възраст между 30 г. и 60 години, са откарани в болница, където са прегледани и по-късно пуснати за домашно лечение. 

Разследването тепърва ще изяснява детайли около катастрофата. Засега се предполага, че водачът който е предизвикал произшествието е заспал зад волана или е изгубил съзнание.

На този етап се изключва версията за превишена скорост, на който и да е от автомобилите. Тепърва обаче предстоят серия от експертизи.

В хода на досъдебното ще бъдат назначени съответните съдебни и химически експертизи, които ще установят дали инцидентът е следствие на физиологическо състояние на водача.

По случая вече работи Окръжната прокуратура във Варна. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.