В окръга бе епицентърът на двата опустошителни труса

42-годишна жена беше спасена в Турция десет дни след земетресението, след като прекара под руините 222 часа, предаде турската частна телевизия НТВ. Мелике Имамоглу е била спасена в град Оникишубат, окръг Кахраманмараш, където беше епицентърът на двата разрушителни труса с магнитуд 7,7 и 7,5 на 6 февруари. Спасителите са предприели действията, след като установили, че има жив човек под отломките.

След като е била извадена от останките на срутилата се сграда, жената е била настанена в болница. Няколко часа по-рано седемдесет и седем годишна жена бе спасена след 212 часа под развалините в югоизточния турски окръг Адъяман, предаде Анадолската агенция.

НАД 200 ЧАСА СЛЕД ТРУСА: Извадиха жива котка от сграда в Турция (ВИДЕО)

Броят на жертвите на земетресенията нарасна до 35 418, съобщи снощи турският президент Реджеп Тайип Ердоган.Той заяви, че спасителните работи ще продължат, докато не бъде изваден и последният човек изпод срутените сгради. По думите му около 250 000 служители са на терен в зоните на трусовете.

Земетресенията на 6 февруари с магнитуд 7,7 и 7,5 по Рихтер засегнаха тежко десет окръга в южната и югоизточната част на Турция, а така също и съседна Сирия.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: Мина Димитрова, БТА