ГЕРБ-СДС, БСП и ИТН утвърдиха листите си за 2-ри април

Крайният срок за регистриране на листите на политическите формации изтича след три дни. Почти всички партии и коалиции вече са готови с подредбата на кандидат-депутатите и водачите на листите си. 

ИТН обяви водачите си на листи за изборите

Днес ГЕРБ-СДС утвърдиха листите си за 2-ри април. Утре водачите по райони ще ги регистрират официално. При тях няма големи изненади. В понеделник очакваме регистрацията на листите и на “Продължаваме Промяната” – “Демократична България”., които още не са готови. По-малката коалиция “Демократична България” все още реди водачите, които ще излъчат - общо 8 на брой. 

ГЕРБ утвърди водачите си на листи за изборите

БСП също са готови. Оказва се при левицата най-трудно е било при определянето на водача във Велико Търново, където се наложи да сменят изключения Явор Божанков.

ГЕРБ-СДС са готови с кандидат-депутатите, които ще застанат начело в битката за 49-ото НС. Големи изненади в партията на Бойко Борисов няма. Лидерът ще поведе две листи в най-оспорвания 25 МИР в София и в Пловдив. С по две места са още Десислава Атанасова и Красимир Вълчев. Водач на тези избори става и председателят на предишното народно събрание Вежди Рашидов.

“Продължаваме Промяната” – “Демократична България” все още не са готови. Реденето продължава в по-малката коалиция.

Очаква се съпредседателят Христо Иванов да застане начело в 24 МИР - София. За водаческото място там обаче се коментира и името на Атанас Атанасов. Според източници на NOVA втора в листата ще бъде Лена Бориславова, която на миналите избори отказа да е кандидат-депутат.

БСП също е готова с листите. Лидерът Корнелия Нинова оглавява листите в 25 МИР София и в Пловдив. С по две места са още Борислав Гуцанов и Кристиан Вигенин. Вигенин застава начело във Велико Търново, където се оказва спорът е бил най-голям. Той сменя изключеният от БСП Явор Божанков.

БСП залага на ново лице в Пловдив – Иван Петков.

Очаква се БСП също да регистрира листите си до понеделник. Крайния срок изтича във вторник.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.