С решение на МС те могат да пътуват безплатно

От сряда картата за една линия от столичния градски транспорт отново е в продажба. Това е възможно, след като през февруари колегите в Общинския съвет подкрепиха предложението ми да се върне един от най-предпочитаните от гражданите пътни документи. Няма промяна в цените - поименната месечна карта за наземен транспорт е отново 23 лева, а неперсонализираната 28 лева. Това съобщи председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев, съобщават от пресцентъра на СОС.

От 15 март месечните ученически, студентски и докторантски карти за наземен транспорт ще са на цена 6.90 лева до края на годината. След постановление на Министерски съвет, децата до 10 годишна възраст могат да пътуват безплатно в градския транспорт. Затова всички закупили абонаментни карти за деца до 10-годишна възраст могат да получат парите си обратно на касите на Центъра за градска мобилност.

„Напомням, че с решение на съвета от септември 2022 г., се предлага годишна карта за цялата градска мрежа за всички млади хора до 26 години на стойност 250 лева. От началото на годината над 7 милиона са продадените електронни билети за пътуване в градския транспорт. Най-предпочитан е билетът 30+. До 10% от хората, които използват този билет, се прекачват на друго превозно средство в рамките на 30 минути. Безспорно това е дигитална революция“, посочи още Георгиев. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.