Трафикът беше спрян близо месец след трагедията край Лариса

Пуснаха влаковете в Гърция. Всички пътнически и товарни композиции бяха спрени близо месец, след тежката катастрофа край Лариса. Трагичната смърт на 57 души доведе до масови протести и въпроси към властите. Правителството призна, че в страната има забавяне в инсталирането на модерни, електронни системи за безопасност. Но настоява, че самата катастрофа е резултат от човешка грешка. След разследване беше заявено, че началникът на гарата в Лариса не е преминал достатъчно подробно и качествено обучение. Общо четирима служители на железниците бяха задържани. Днес тръгнаха само част от влаковете в Гърция.

“В много трудна ситуация сме, след нещастието което стана. Аз и всичките ми колеги молим за помощта на медиите и гражданите, за да можем да вършим тази трудна работа. Всички бяхме засегнати, особено психологически”, каза началник на гара в Атина - Йоанис Кокинакис. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.