Заседанието е насрочено за 19 април

Трима сирийски граждани отиват на съд заради катастрофата, при която автобус, превозващ  мигранти, помете полицейска патрулка в Бургас. Тогава на място загинаха двама полицаи.

Един от обвиняемите с инициали О.А. е предаден на съд за осъществяване на четири отделни престъпления. Първото от тях е за противозаконното подпомагане на посочените граждани на Сирия, Мароко и Иран да преминат през българска територия, превозвайки ги по начин, опасен за техния живот. Автобусът е управляван от неправоспособен водач (О.А.), с висока скорост, като 47-те лица са били превозвани между седалките на пода в автобуса, без обезопасителни средства.

ДВАМА ПОЛИЦАИ, УБИТИ ПРИ ГОНКА: Автобус с мигранти се вряза в патрулката им (ОБЗОР)

Престъплението е извършено в съучастие с А.А. и непълнолетния А.Д, които също са привлечени към наказателна отговорност. 

Заседанието е насрочено за 19 април. Досъдебното производство, което се провежда под надзора на Окръжна прокуратура - Бургас, предстои то да бъде внесено в Окръжен съд.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.