Групата е трябвало да бъде транспортирана до Сърбия

Служители на Районното управление на МВР в Димитровград установиха бус, който е превозвал 25 нелегални мигранти от Афганистан. По случая е образувано досъдебно производство, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. Водачът на товарния автомобил Д. Г. (34 г.) е задържан първоначално до 24 часа и предстои да му бъде повдигнато обвинение.

Трима сирийци на съд след гонката в Бургас, при която загинаха двама полицаи

Вчера около 21:00 часа по третокласен път в землището на Симеоновград униформените спрели за проверка "Форд Транзит". При извършената проверка в товарното отделение на автомобила били установени 25 мъже, граждани на Афганистан, без документи за самоличност. Мигрантите преминали границата на страната от Турция у нас след преодоляване на възпрепятстващото съоръжение. Групата е трябвало да бъде транспортирана до Сърбия. Автомобилът е иззет като веществено доказателство по досъдебното производство, посочиха от държавното обвинение. От Областната дирекция на МВР в Хасково уточниха, че жителят на Стара Загора Д. Г. е криминално проявен.

Задържаха автомобил с нелегални мигранти в София

Последният установен случай с трафик на мигранти в региона бе от 27 февруари т. г. Тогава в два леки автомобила на пътя между харманлийските села Коларово и Овчарово бяха открити 31 афганистански деца, ненавършили 16-годишна възраст. Съдът определи на две инстанции мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо предполагаемите трафиканти от Свиленград Георги Бакърджиев (32 г.) и Християн Пидошев (24 г.).

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: Николай Грудев, БТА