„Руската офанзива в Донбас губи скорост", твърди командирът на сухопътните сили

Руската офанзива в Донбас губи скорост и Украйна ще контраатакува съвсем скоро. Това обяви днес командирът на сухопътните сили на Украйна. Военни анализатори разчитат думите на генерал Олександър Сирски като ясен сигнал, че Киев готви промяна в тактиката. Като цяло оценката на западното военно разузнаване съвпада с казаното от генерала. Руснаците се опитват да атакуват край Бахмут, Авдеевка и Кремина, но успехите им са силно ограничени. През септември Русия мобилизира 300 хиляди души и извади от наказателните колонии още 40 хиляди затворници. Шест месеца по-късно руснаците практически не успяха да преместят фронта или да постигнат стратегически пробив.

Зеленски: Украйна ще отвърне на всички руски атаки

„Русия ще загуби тази война. Вече всички го разбират. И всеки руски убиец трябва да разбере, че заповед за негов арест е най-доброто, което може да му се случи. Посетих Донбас, Харков, Херсон - навсякъде, където дойде руското зло. Очевидно е, че тази терористична държава може да бъде спряна само по един начин. С наша победа”,, каза Володимир Зеленски, президент на Украйна.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.