Украинският президент се снима с военни и цивилни на бензиностанция

Украйна ще отвърне на всички атаки на Русия, заяви във вечерното си обръщение украинският президент Володимир Зеленски. Думите му идват на фона на нови руски атаки с дронове и ракети край Киев и в Запорожие. По-рано Зеленски посети фронтовата линия край град Бахмут и се срещна с украински военни.

Продължаващите вече месеци боеве за града в Донецка област се определят като най-ожесточените в Европа след Втората световна война. Твърдата съпротива на украинците накара британското военно разузнаване да обяви, че атаката на Русия срещу Бахмут може да се изчерпва.

„Болезнено е да гледаш градовете в Донбас, на които Русия е донесла толкова ужасни страдания, разруха. Почти постоянните, ежечасни сирени за въздушно нападение в Краматорск, постоянната заплаха от обстрел, постоянната заплаха за живота… Именно там, в Донбас, в Харковска област - навсякъде, където е дошло руското зло, е очевидно, че терористичната държава не може да бъде спряна с нищо друго, освен с нашата победа. И ние ще я осигурим. Определено ще отвърнем на окупатора за всяко нападение срещу нашите градове”, категоричен беше украинският президент.

На връщане от фронтовата линия Зеленски спря на бензиностанция в Източна Украйна за кафе пауза. Присъствието му предизвика голям интерес, а той си направи снимки с войници и цивилни.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.