В събота Путин обяви, че Русия ще съхранява тактически ядрени оръжия в съседен Беларус

САЩ не са открили никакви признаци, че Русия е започнала да пренася тактически ядрени оръжия, заяви Белият дом.

Говорителят на Съвета за национална сигурност Джон Кърби заяви, че администрацията на Байдън не е видяла никакво движение на тактически ядрени оръжия и „със сигурност не сме видели никакви признаци, че г-н Путин е взел някакво решение да използва оръжия за масово унищожение, да не говорим за ядрени оръжия на територията на Украйна". "Продължаваме да следим това много, много внимателно. Все още не сме видели нищо, което да ни накара да променим стратегическата си възпираща позиция", каза той пред репортери.

В събота руският президент обяви, че Русия ще завърши изграждането на специално съоръжение за съхранение на тактически ядрени оръжия в съседен Беларус, което предизвика загриженост и осъждане от страна на Украйна и западните ѝ съюзници.

Путин заяви, че неговият колега Александър Лукашенко отдавна е повдигнал този въпрос. "САЩ отдавна са разположили такива оръжия в редица държави, така че в искането на Беларус няма нищо необичайно", заяви руският лидер.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БГНЕС