Това обяви при инспекция регионалният министър

Отсечката от автомагистрала „Струма” между Благоевград и Симитли, в едното платно, се очаква да бъде пусната в експлоатация в средата на лятото. Това заяви регионалният министър Иван Шишков, който направи инспекция на започналите преди няколко дни укрепителни дейности на свлачището преди тунел „Железница”. Именно то засега не позволява отсечката да бъде пусната в експлоатация. Укрепването ще струва 80 млн. лева, като през лятото ще бъде пуснато движението в платното в посока София.

„Идеята е да бъде еднопосочно, защото ако е двупосочно, няма да се постигне никакъв ефект от нормализация на движението. Това, което ще направим, ще бъде в едната посока - към София. Другата ще върви по стария път. Надяваме се след още няколко месеца укрепването да бъде завършено окончателно, за да може да имаме целия участък от магистралата, който ще бъде до разклонението за Банско”, посочи регионалният министър.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.