Задържани са 11 души

В спецоперацията, реализирана с помощта на служители от Главна дирекция "Борба с организираната престъпност", са задържани 11 души, иззети са над 20 килограма марихуана. Това съобщиха от областната дирекция на МВР в Пловдив. На територията на областните дирекции в Пловдив, Враца и Пазарджик са претърсени 18 адреса и моторни превозни средства.

Специализираната полицейска операция е проведена след продължителна оперативна работа от служители на отдел „Криминална полиция” на пловдивската дирекция на МВР по придобита информация за организирано разпространение на марихуана в цялата страна. След арестите в условията на неотложност са предприети множество процесуално-следствени действия. Освен марихуана, са иззети незаконно притежавано огнестрелно оръжие и други веществени доказателства за осъществяваната престъпна дейност.

Работата по документиране на образуваното по случая досъдебно производство продължава в отдел „Криминална полиция” под надзора на Окръжната прокуратура в Пловдив.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

 
Източник: Ирина Шопова, БТА