До момента за сигналите за бомби има трима задържани

МВР ще направи всичко необходимо хората да гласуват без да има опасност. Това коментира министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев във връзка със сигналите за бомби в училищата и предстоящия вот в неделя.

„Не отчитаме реална заплаха към момента. Постоянно ще следим процеса. Нека хората да гласуват спокойно. Няма да се стигне до хаос, до затваряне на секции”, добави министърът и отново посочи, че става въпрос за хибридни атаки.

Хванаха ученици, подали сигнали за бомби в училища в Сливен и Нова Загора

Демерджиев увери, че държавата прави необходимото. „За три дни приемаме нови правила, с които да отнемем и минималната отговорност, която имат директорите. Ако има реална опасност, първите които ще алармират за нея, са органите на МВР”, каза още той.

До момента за сигналите за бомби има трима задържани в различни градове на страната, сред тях са и непълнолетни. „Те очевидно не са част от каналите, от които идват хибридните заплахи”, поясни силовият министър. 


Във връзка със задържания българин, уличен в участие в терористична група в Белгия, вътрешният министър коментира, че от МВР не е изисквана информация за него. „През 2016 г. е напуснал страната ни. България няма никаква връзка с неговата евентуална криминална дейност”, подчерта той.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.