Мъжът е осъждан 4 пъти досега

Пияният шофьор, който беше хванат да кара в насрещното на автомагистрала „Тракия“, получи две години затвор ефективно. Само два дни след задържането му 39-годишният Денислав Георгиев беше осъден по бързото производство. Мъжът се призна изцяло за виновен и сключи споразумение с прокуратурата, за да получи по-ниско наказание. Досега е осъждан 4 пъти за причиняване на катастрофа с пострадал и три пъти за шофиране след употреба на алкохол. Два пъти е лежал в затвора. Мъжът, който беше спрян с над 1,5 промила алкохол, шофира в продължение на 12 километра в насрещното на магистралата.

Хванаха пиян мъж, шофирал в насрещното на АМ "Тракия"

„В този случай две години наказание лишаване от свобода с 4 години лишаване от право да управлява МПС се явява близко до максималното възможно, което съдът би могъл да определи. При предходното му осъждане при съкратеното следствие му е било определено наказание 1 години лишаване от свобода. Казва, че е пил предната вечер и изразява съжаление, но не дава повече обяснения”, коментира наблюдаващият прокурор Димитър Димитров. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.