"Има преплитане на федералното и на щатското законодателство", обясни преподавателят по журналистика

„Може да очакваме, че бившият американски президент Доналд Тръмп ще използва делото срещу него в своя полза. Има два проблема – независимите избиратели в момента са отвратени, те не искат да чуват за него. Проблемът е, че той наистина насъсква най-правоверните, говори за Сталинска Русия”. Това заяви Христофор Караджов - преподавател по журналистика в Калифорнийския университет, в предаването „Офанзива” на NOVA NEWS.

„Броят на обвиненията към бившия американски президент Доналд Тръмп не е съвсем ясен. Обвиненията са за парите, които Тръмп е предал на своя адвокат Майкъл Коен да ги предаде на порноактрисата Сторми Дениълс да мълчи за тяхна сексуална връзка десетина години по-рано”, обясни Караджов.

По думите му има преплитане на федералното и щатското законодателство. Не е незаконно да се дадат пари на някой, за да мълчи, но да се оформят като юридически разходи е, каза Караджов и допълни, че бившият вицепрезидент Майк Пенс деликатно се разграничи от Тръмп.

Целия разговор гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.